Suntem suma lucrurilor care ne înconjoară 
Ideile nu vin din neant, uitându-mă la pereți goi sau foi albe de hârtie. Ele se nasc în mine din cumulul a tot ceea ce văd în fiecare zi. 

Dacă mă uit la lucruri interesante, am idei interesante. Dacă nu fac nimic pentru a-mi depăși barierele mentale, nici nu voi fi creativă. Pentru că, după cum am mai spus, pe drumuri bine bătătorite, nu au cum să crească flori niciodată.

Pentru a rămâne inspirată urmăresc mulți artiști și designeri din toate domeniile posibile. Citesc cărți de design floral, de teorii artistice, intru pe galerii de artă și muzee online. Când mă uit la filme sunt atentă la art direction și la cum sunt compoziționate cadrele. În plus, încerc să fiu atentă la tot ceea ce mă  înconjoară în viața de zi cu zi (plante, arhitectură, forme, texturi etc). Toate astea, pentru a mă educa vizual și a rămâne deschisă la idei. 
Procesul de creație nu este magic 
Nu cred că există idei cu adevărat originale. Ele sunt de fapt o reinventare a ceea ce există deja, într-un alt sens sau sub o altă lumină. Marele secret al creativității este că, de fapt, e foarte ușor să fii creativ. Tot ce trebuie sa faci este să ieși din zona de confort pentru a privi lucrurile din alt unghi.

O idee dintr-o parte poate părea cu totul nouă dacă îi schimb pur și simplu contextul sau dacă o combin cu altceva. Poate deveni a mea după ce am trecut-o prin sita personalității mele.

Nu îmi este teamă să preiau idei, deoarece consider că asta face parte din procesul meu de învățare. Până la urmă nu s-a născut nimeni știindu-le pe toate, cu toții am învățat imitându-i într-un fel sau altul pe alții mult mai buni. 
În plus, am încredere în nevoia mea de a-mi pune amprenta personală pe tot ceea ce fac.
În liceu am observat un lucru interesant. Într-o clasă cu zece copii, dacă aveam de desenat același model, niciun desen nu arăta la fel. Fiecare elev lăsa ceva din el însuși pe hârtie, fără a-și da seama. 
În momentul în care am înțeles asta, mi-am dat seama că nu am nevoie să mă zbat pentru a fi originală. Pentru că doar eu pot fi eu și transmit instinctiv asta prin toată munca mea. 
Însă de la idee, la produs finit e cale lungă 
Dacă puțini oameni au curajul de a-și imagina altceva, din păcate, chiar mai puțini au curajul de a-și pune ideile in practică, voința de a le duce până la capăt sau de a o lua de la început când au dat greș.

Procesul de creație devine un exercițiu de voință și disciplină. Mulți au impresia că e ceva ușor și natural, dar nu este așa. În spatele oricărei idei bune sunt multe ore de muncă, teste, prototipuri, calcule și bineînțeles eșecuri. 
Am ajuns sa fiu bună la ceea ce fac pentru că nu m-am dat bătută. 
And that is the simple truth.

Vezi mai jos și alte idei

Back to Top